BioCultura BCN 25 la fira de la ciutadania responsable

BioCultura BCN 25 un mar d’activitats per una ciutadania responsable

La propera edició de BioCultura a Barcelona, al Palau Sant Jordi, del 3 al 6 de maig, compleix 25 anys. Per celebrar-ho, aquest any BioCultura tira la casa per la finestra i durà a terme més de 400 (batent tots els rècords de la fira fins a la data) activitats per a una ciutadania responsable. Seran debats, taules rodones, conferències, jornades, showcookings, showrooms, demostracions, degustacions, concerts, tallers, activitats per als més petits. De tot i per a tots els gustos, sempre en el marc de l’alimentació ecològica i els subsectors afins del món “bio”.

De tot una mica

És un programa inabastable d’activitats. Impossible resumir-les totes en aquesta nota. Destaquem, doncs, algunes de les més importants. Una de les zones amb més èxit de la fira és el showcooking ecogastronòmic: seran més de 70 tallers de cuina que impartiran 40 ecochefs … Amb propostes, tendències, degustacions, tallers, tastets … que van des de l’alta gastronomia fins tendències veganes, macrobiòtiques, cuina energètica, raw, cuina amb “els sense (gluten, sucre, lactosa, etc …)”, cuina amb algues, salmó, maridatge de vins, rebosteria-pastisseria …. Tot en ecològic, és clar. D’altra banda, Planeta Moda ens acosta 28 tallers per una moda sostenible de veritat: tallers d’eco-disseny, upcycling, projectes col·laboratius, nous materials, eco-nomia, … i artesania tèxtil. Al showroom Ecoestética, 44 tallers aproparan la ecoestética i els productes d’higiene i de neteja ecocertificats a la ciutadania: propostes d’aromateràpia i ús d’olis vegetals, tònics, maquillatges, tints, cosmètica terapèutica, ungüents, aigües florals, aromateràpia, cura capil·lar … sense parabens, ftalats, parafines, etc. Per als més petits, MamaTerra, el Festival Ecològic de la Infància, ha organitzat: tallers d’hort i cuina, de reciclatge, de pa, de terrisseria, de bioconstrucció, d’eco-maquillatge, zona de jocs …

Jornades

Pel que fa a les jornades, destaquem les Jornades Professionals per Botigues i professionals del sector. “Com gestionar una botiga d’alimentació ‘bio’ en entorns competitius”. Dades de mercat. Evolució del sector. Les debilitats més freqüents del model actual de gestió de botigues ecològiques. L’anàlisi de dades com a eina estratègica de gestió. La importància de la distribució física i la gestió de categories en l’experiència de compra. Inclou el Programa Bionistas: eines de suport a la gestió de botigues “bio”. I un cas pràctic: Bonbio, un projecte 100% assessorat per Bionistas. D’altra banda, hi ha les Jornades de Permacultura i Educació: “Renaturalització d’espais educatius”. Una jornada molt interessant, no només per a professionals de l’educació, organitzada per l’Institut EcoHabitar i El Globus Vermell. També tindrá lloc la Jornada d’arquitectura ecològica i salut, organitzada per Instituto EcoHabitar i Instituto Español de Baubiologie. També volem destacar la VIII Jornada de Menjadors Escolars Ecològics. Cada vegada hi ha més pares / mares i escoles motivades per l’alimentació ecològica en els seus menjadors. Es tracta d’una jornada organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. També hi ha música en viu durant els quatre dies de fira amb grups i artistes emergents en l’escenari de la zona d’eco-foodtrucks. Des flamenc fins a música klezmer passant per melodies medievals, jazz i / o guitarra clàssica. Amb la col·laboració del Taller de Músics.

Author: Catalunya Directe

Deixa un comentari

*